Veel jongeren krijgen in de pubertijd last van puistjes en mee-eters. Dit heeft vooral te maken met het veranderen van de hormonen. De bovenste huidlaag ( epidermis) gaat verdikken en dat kan leiden tot meer puistjes en mee-eters. Het verweken van de opperhuid, waardoor deze verdunt, is van belang om in de salon de puistjes en mee-eters makkelijk omhoog te kunnen halen. Ook is het van belang dit thuis voort te zetten en zo het ontstaan van nieuwe puistjes te voorkomen.

In de jeugd behandeling gaan we op zachte wijze de verhoorning losweken met een lysing of peeling, dat is afhankelijk van het huidtype en soort puistjes. Dan gaan we de huid een diepte reiniging geven door de verstoppingen zacht omhoog te halen en zo de verstopte talgklieren te ledigen. Daarna gaat er een crème met glycolzuren op de huid om te zorgen dat de huidlagen dunner blijven en de bacteriën niet in de talgklieren blijven zitten en nieuwe puistjes of ontstekingen kunnen geven. Tijdens het inwerken van deze crème masseer ik de nek en schouders om ook nog wat ontspanning te geven. Dan sluiten we af met een dag-nacht verzorging.

Ook geven we een advies mee voor het op de juiste manier verzorgen van de jonge huid om zo het ontstaan van nieuwe puistjes zo veel mogelijk wordt tegen gegaan.

Omdat ik acne specialiste ben en geregistreerd sta bij de ANBOS is het mogelijkdat je de behandeling vergoed kan krijgen van de zorgverzekering.

De behandeling bestaat uit:

Reinigen, peeling, dieptereiniging, masseren nek schouders, zuiverend masker, dag-nacht verzorging

Duur: 40 min
Prijs: €41,-