Velen zijn nog niet bekend met de werking van lichttherapie van de Collageen Booster. Het is één van de beste en krachtigst bewezen behandelingen als het gaat om huidverjonging en huidverbetering. De Collageen Booster-lamp waarmee Praktijk PUUR werkt is een medisch gecertificeerd apparaat. Lichttherapie met de Collageen Booster is niet te vergelijken met andere soorten lichttherapie. Het werkt vele malen sterker, omdat de Collageen Booster als enige een gepatenteerd waterfilter bevat en 1.400 nanometer de huid in straalt.
Het is een veilige en natuurlijke methode om het collageen in de huid te activeren en op te bouwen. Bovendien is het een heerlijke relaxte en pijnloze behandeling. Met een beetje fantasie waant u zich op een zonnig tropisch eiland. Waarbij de stralingen in tegenstelling tot zonlicht wel goed zijn voor uw huid.

Hoe werkt Collageen Booster-lichttherapie?

Tussen het twintigste en dertigste levensjaar wordt de aanmaak van collageen en elastine in de huid steeds minder. De huid verslapt en er ontstaan steeds meer lijntjes en rimpels. De veroudering ontstaat in de kern van de cel. Daarom moet daar begonnen worden met het herstel. De Collageen Booster werkt van binnenuit, u heeft daarom (in tegenstelling van de meeste peelings) ook geen last van roodheid of vervelling.

Zonlicht veroudert de huid en veroorzaakt rimpels, om die reden moet de huid altijd goed ingesmeerd worden met een hoge zonnefactor. Ook zonnebanken hebben veel UVA- en UVB-stralingen waarbij de huid wel mooi bruin wordt, maar ook snel veroudert. Bij Collageen Booster-lichttherapie is dat niet het geval. Het is veilig, niet schadelijk en juist goed voor de huid. Dit komt omdat de Collageen Booster-lamp geen UVA- en UVB-stralingen bevat. De unieke filters van de Collageen Booster zorgen ervoor dat de lichtstralen bijna identiek zijn aan de natuurlijke bewegingen van het zonlicht. Dit is belangrijk omdat onze huidcellen het licht dan beter herkennen en daardoor makkelijk de lichtdeeltjes kunnen opnemen. Hoe dieper en intenser, hoe beter het verjongingsproces geactiveerd kan worden. Zo kan het verouderingsproces afgeremd worden.

Het rode licht bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor meer zuurstof en hydratatie. Nog belangrijker is dat het vooral de collageencellen (huidfibroblasten) stimuleert tot een natuurlijke toename (tot wel 500%) van de collageenproductie. De huidstructuur verbeterd daardoor duidelijk zichtbaar. Met behulp van een collageen supplement kun je het resultaat ondersteunen en versterken.

De collageen booster is in een behandeling ter ondersteuning toe te voegen. Zeker samen met een bindweefsel massage zie je gelijk na de behandeling zeer duidelijk resultaat.

15 minuten €39,50,- 20 minuten €49,50

Voor de acne huiden hebben we een speciaal blauw licht filter wat extra desinfecterend werkt en zorgt dat e bacteriën nog dieper aangepakt worden. Acne blauw licht 10 minuten €20,-